De 20 bedste byer i verden for kaffeelskere: Sådan finder du verdens koffeinhovedstad

Hvis du er en kaffeelsker, ved du, at der ikke er nogen bedre måde at starte dagen på end med en varm kop kaffe. Og hvis du er på udkig efter de bedste byer i verden for kaffe-elskere, så skal du ikke lede længere! I dette blogindlæg vil vi diskutere 20 af de bedste byer i verden for kaffe-elskere. Uanset om du leder efter en by med en fantastisk cafékultur eller en by med et væld af kaffebarer, så har vi dækket dig ind. Så læs videre for at finde ud af, hvor du skal tage hen, næste gang du planlægger en ferie!

1. Rom, Italien

Der er noget ved kaffe i Rom, som bare ikke kan overgås. Byen er fyldt med hyggelige butikker, og stemningen er romantisk. Det er ikke underligt, at kaffe er blevet et brand i denne historiske by.

En ting du skal være opmærksom på er, at du aldrig skal bruge ordet espresso i Rom. Det er et teknisk udtryk for romerne og ikke et hverdagsord. Når du bestiller kaffe, skal du sørge for at bestille varer fra menukortet som f.eks. den særlige cornetto. Når du først har fået smag for kaffe i Rom, vil du blive immun over for dårligt lavet kaffe andre steder.

2. Vienna, Østrig

Viennas kaffehuse, der ligger gemt væk i små gyder og store boulevarder, er mere end blot steder, hvor du kan få dit koffeinfix. De er samlingssteder, hvor venner mødes for at snakke sammen, fremmede mennesker indleder samtaler, og forfattere sidder i timevis og arbejder på deres seneste mesterværker. Kaffekulturen her handler om at tage tingene langsomt, at nyde øjeblikket og at nyde samværet med andre. Og selvfølgelig er kaffen i sig selv altid af højeste kvalitet. Uanset om du kan lide den sort eller med en klat fløde, er der en perfekt kop, der venter på dig i Vienna. Så kom ind, sæt dig i en stol og nyd et lille stykke wienerliv.

3. Havana, Cuba

Når vi tænker på Havana, tænker vi normalt på to ting - cigarer og rom. Men hvad mange mennesker ikke ved, er, at hvis kaffe var et land i verden, ville Havana være dets hovedstad. Havanas kaffebarer er meget traditionelle og rister deres bønner internt hver dag for at skabe en uimodståelig aroma, der tiltrækker turister fra hele verden. For cubanerne er kaffe mere end blot en drik - det er en kilde til sammenhold og stolthed. Så hvis du er en kaffeelsker, vil du føle dig hjemme i denne by, der er fuld af andre kaffe-elskere ligesom dig.

4. Taipei, Taiwan

Hvis du er fan af kaffe, vil du blive glad for at vide, at Taiwan er hjemsted for nogle af de bedste kaffebarer i verden. Dette land i Fjernøsten kan prale af kaffebarer med inspirerende og veloplyste rum, hvor du kan sole dig i din kærlighed til koffein i fred uden forstyrrelser eller bekymringer fra verdens problemer.

Kaffe serveres i denne by i glas, og der er andre ting på menuen, som kan tilfredsstille din trang. Du kan også købe souvenirs som krus og t-shirts med logoet fra din yndlingscafé. Så hvis du nogensinde er i Taiwan, skal du sørge for at tjekke den pulserende kaffekultur ud!

5. Buenos Aires, Brasilien

Der er ingen tvivl om, at kaffe er en vigtig del af Buenos Aires-kulturen. På enhver dag kan du se de lokale sidde på caféer og nippe til en espresso, mens de snakker med venner eller kolleger. Og hvis du er på udkig efter en god kop kaffe, kan du helt sikkert finde den her. Byen har ingen mangel på kaffebarer, hver med sin egen unikke atmosfære. Uanset om du leder efter et hyggeligt sted at hygge dig med en bog eller et livligt sted at kigge på folk, kan du finde det i Buenos Aires. Og selvfølgelig er kaffen i sig selv fremragende. Baristaerne tager deres håndværk alvorligt, og det kan ses på hver eneste kop. Så hvis du nogensinde har brug for en opkvikker, skal du sørge for at tage til en af Buenos Aires' mange caféer. Du vil ikke blive skuffet.

6. Lissabon, Portugal

Lissabon er en by, der ofte bliver overset som rejsemål, men den har meget at byde på for de store kaffe-elskere. Kulturen er meget hipster, og omgivelserne er venlige til forretningsmøder og søndagsfrokoster. Det er en fantastisk by, som du vil nyde alene eller i grupper. Kaffescenen i Lissabon er i vækst, og der er mange nye caféer, der dukker op over hele byen. Hvis du er på udkig efter et sted at få en god kop kaffe, er Lissabon helt sikkert det rette sted at være.

7. Melbourne, Australien

Hvis du er på udkig efter en by med masser at se og opleve, bør du tilføje Melbourne, Australien, til din liste. Denne kosmopolitiske by har noget for enhver smag, lige fra den fantastiske udsigt over kysten til den pulserende kaffekultur. Market Lane Coffee er et must-besøgssted for kaffe-elskere - de venlige baristaer og de friske, luftige omgivelser vil helt sikkert gøre dit besøg behageligt. Og hvis du ønsker at udforske uden for bygrænsen, kan du tage på en dagstur til en af de mange nærliggende byer eller strande. Med så meget at se og gøre er Melbourne helt sikkert et hit blandt besøgende i alle aldre.

8. København, Danmark

Gemt i gyder og boulevarder er Københavns caféer mere end bare steder, hvor du kan få en kop kaffe. De samles, hvor venner mødes for at chatte, fremmede indleder samtaler, og forfattere sidder i timevis på deres seneste mesterværk. Kaffekulturen her handler om at sætte farten ned, nyde nuet og have det sjovt med andre. Selve kaffen er selvfølgelig altid af højeste kvalitet. Uanset om du foretrækker sort eller creme, har København den perfekte kop, der venter på dig. Så kom ind, tag plads og nyd en lille smule af livet i København.

9. New York, USA

New York City er helt klart en af de mest tempofyldte byer i verden, og som kaffeelsker vil du blive begejstret over alle mulighederne for god kaffe i byen. Der er flere kaffebarer, end der er parkeringspladser i downtown, så du kan vælge mellem Starbucks, Kaffee 1668 og andre traditionelle caféer. Hvis du er på udkig efter et ekstra gys, kan du prøve en af de mange kolde brygninger eller Nitro-kaffe på hanen på nogle af caféerne. Du vil ikke blive skuffet over kaffescenen på Manhattan!

10. Paris, Frankrig

Paris er en by gennemsyret af historie og kultur, og dens kaffescene er ingen undtagelse. I århundreder har franskmændene perfektioneret kaffekunsten, og i dag er der utallige caféer at vælge imellem i Lysets By. Der er noget for enhver smag, lige fra traditionelle bistroer til trendy hipster-butikker. Og selv om kaffen i Paris uden tvivl er fremragende, er det også vigtigt at huske, at franskmændene tager deres mad og drikkevarer meget alvorligt. Så hvis du er på udkig efter en munter snak med din barista, er du måske bedre tjent et andet sted. Men hvis du er på udkig efter lækker kaffe og en autentisk fransk oplevelse, så er Paris stedet for dig.

11. Strasbourg, Frankrig

Mens Paris måske tager en stor del af Paris' turistattraktioner, har Strasbourg en voksende kultur og folk, der elsker håndværkskaffe. En cafe, som jeg faldt over under mit besøg, er Oh My Goodness Cafe på Rue de la 1ère Armée i Strasbourg. Med en luftig finish og kunstnerisk design serverer denne kaffebar en stærk bryg. Det er også en af de få caféer i Frankrig, hvor der spilles rockmusik, hvilket giver den en energisk stemning. Baristaerne er også meget passionerede omkring deres kaffe og tager gerne en snak med dig om de forskellige kaffesorter, de laver. Hvis du nogensinde er i området, vil jeg varmt anbefale at tjekke denne skjulte perle ud!

12. Portland, USA

Hvis du er en kaffeelsker, er Portland byen for dig. Du kan finde et bredt udvalg af caféer for enhver smag, lige fra hyggelige små steder til hippe og moderne steder. Og kaffen er selvfølgelig altid i topklasse. Uanset om du kan lide din kaffe stærk og sort eller let og sød, kan du finde masser af muligheder at vælge imellem. Og hvis du er på udkig efter noget lidt anderledes, er der masser af caféer, der tilbyder unikke fortolkninger af den klassiske kop kaffe. Så uanset om du er lokal eller bare er på gennemrejse, skal du sørge for at kigge forbi en af Portlands mange gode caféer for at få en lækker kop kaffe.

13. Luzern, Schweiz

Hvis du elsker kaffe, skal du helt sikkert besøge Luzern, når du besøger Schweiz. Denne maleriske by er hjemsted for noget af det bedste kaffe i verden takket være dens rige historie og tradition for ekspertise. Luzern har alt fra hyggelige caféer til verdensberømte risterier - der er noget for enhver kaffeelsker. Og de fantastiske omgivelser skader selvfølgelig heller ikke. Luzern er beliggende mellem Alperne og er det perfekte sted at nyde en varm kop kaffe, mens man nyder den utrolige udsigt. Så uanset om du er en afslappet kaffedrikker eller en sand aficionado, skal du sørge for at tilføje Luzern til din liste over must-visit-destinationer.

14. Pereira, Colombia

Pereira er den perfekte destination for kaffeelskere, der ønsker at opleve den colombianske kaffekultur. Dette departement i Risaralda er hjemsted for nogle af de bedste kaffebønner i verden, og besøgende kan tage en tur til en af de mange kaffefarme for at lære om historien og dyrkningsprocessen for disse bønner. På en typisk rundvisning på en farm vil besøgende lære om de forskellige typer kaffebønner, der dyrkes i Colombia, hvordan de høstes, og hvordan de ristes for at skabe den perfekte kop kaffe. Besøgende vil også få mulighed for at smage på noget af verdens bedste kaffe, hvilket gør Pereira til det perfekte sted at forkæle sin kærlighed til java. Så uanset om du er afhængig af koffein eller bare ønsker at lære mere om et af Colombias vigtigste landbrugsprodukter, er Pereira den ideelle destination.

15. Seattle, USA

Hvis der er en amerikansk by, der altid er på forkant med udviklingen, er det Seattle. Den grønne havfrue er kun en lille del af den hjemlige kaffescene.

"Kaffe er vores flydende solskin i Seattle", siger Joshua Boyt fra Victrola Coffee Roasters, en af byens bedste caféer for kaffenørder. "Passionen for produktet kombineret med det store antal kaffebarer i byen har skabt en kultur af konstant forbedring gennem konkurrence og kammeratskab." Denne kultur af ekspertise er det, der har gjort det muligt for Seattle at blive et globalt kraftcenter inden for kaffeindustrien, med virksomheder som Starbucks, Tully's og Seattle's Best Roasting Company, der alle har valgt Emerald City som hjemsted. Og selv om der er masser af gode steder at få en kop kaffe i Seattle, er Victrola helt klart et af de bedste. Med fokus på ristning af små partier og pour-over brygning bestræber Victrola sig på at skabe den perfekte kop kaffe hver gang. Så næste gang du befinder dig i Seattle, så husk at kigge forbi Victrola og se med egne øjne, hvorfor denne café er en af de bedste i branchen.

16. London, UK

Hvis du er en kaffeelsker, der rejser rundt i Europa, vil du måske blive overrasket over at opdage, at briterne er lige så afhængige af espresso som du er. I London arbejder kaffebarerne hårdt for at riste og brygge den perfekte kop koffeinholdige godhed, og der findes ikke noget bedre pick-me-up på en langsom dag end en hurtig espresso. Så vær ikke bange for at bestille en Americano på din lokale kaffebar - briterne vil forstå det.

17. Stockholm, Sverige

Kaffekulturen i Sverige er helt anderledes end i nogle af de større byer, men ønsket om en god kaffe med god smag er det samme. Stockholm, der generelt anses for at være en åben og progressiv by for dyb L-elskere, har i årevis påvirket branchens indkøb og ristningsstilarter. På trods af den lunefulde himmel og det omskiftelige vejr rangerer denne skandinaviske by stadig højt blandt verdens bedste kaffekonsumenter. Når du besøger Sverige, er det nemt at få et udvalg af god kaffe. Fra små caféer til store risterier er der noget for enhver kaffeelsker i Stockholm. Så hvis du nogensinde er i humør til en god kop kaffe, skal du sørge for at tjekke den svenske kaffescene ud.

18. Tokyo, Japan

Som enhver kaffeelsker ved, er der kun få ting i livet, der er mere tilfredsstillende end en veltilberedt kop kaffe. Toyo, der ligger i hjertet af Japan, er en af verdens førende kaffedestinationer med nogle af de bedste caféer og risterier i branchen. Toyo har noget for enhver smag, lige fra smarte og trendy butikker til traditionelle japanske steder. Og med sin bekvemme beliggenhed og de berømte venlige lokale er det ikke underligt, at Toyo er en af de mest populære turistdestinationer i Japan. Uanset om du er på udkig efter et hurtigt koffeinfix eller en afslappet eftermiddag, hvor du kan nyde en kop kaffe og snakke, er Toyo det perfekte sted at nyde en kop kaffe.

19. Toronto, Canada

Efter Moskva er der kun få byer, der er så kolde som Toronto. Canadiere har ikke vodka som russerne, så en varm kaffebryg er den eneste måde at holde sig vågen på hjemme eller på arbejdet. Heldigvis er der så meget at byde på for kaffeelskeren i Toronto. Dineen Coffee er det perfekte stop for den kaffeelsker, der er ny i Toronto. Med spændende og velsmagende kager og deres egen smagssirup får disse fyre dig til at føle dig hjemme i Canada. Deres sæsonbestemte og limited edition-drinks er også værd at prøve, så sørg for at spørge om dem, når du besøger dem. Og hvis du leder efter et godt sted at arbejde på din roman eller indhente noget læsning, så er deres rummelige og behagelige atmosfære det perfekte sted at fordrive en eftermiddag. Så næste gang du er i Toronto, skal du sørge for at tjekke Dineen Coffee ud - du vil ikke blive skuffet!

20. Addis Ababa, Etiopien

Der er nogle kaffe-elskere, der sætter pris på mere end blot smagen af deres morgenkaffe af kaffe. For dem, der både har lyst til en god kop kaffe og en dosis kultur, er der visse kaffesteder, som man ikke må gå glip af. Fra Paris til Tokyo tilbyder disse historiske caféer en oplevelse, der er helt unik.

Så hvis du er en kaffeelsker, skal du sørge for at tilføje en eller flere af disse byer til din rejseliste! Og hvis du leder efter den bedste by i verden for kaffe-elskere, ja, så tror vi, at vi har fundet den. Melbourne tager førstepladsen som den bedste by for kaffe-elskere takket være dens fantastiske kaffekultur og overflod af kaffebarer. Så næste gang du planlægger en ferie, skal du sørge for at tjekke en af disse 20 byer ud!

Gør-det-selv med

Copenhagen Brew Classics