9 ting du kan bruge din kaffegrums til (2022)

At brygge den perfekte kande kaffe kan være en sand kunstart. Men hvad gør du med al den overskydende kaffegrums?

Der er faktisk en hel del ting, som du kan bruge dem til, lige fra at gøde din have til at lave din egen bodyscrub. I dette blogindlæg vil vi give dig 10 tips til at genbruge din kaffegrums.

Hold dig opdateret, og hold kaffegrumsen væk fra skraldespanden!

1. Brug kaffegrums som gødning

Kaffegrums er en rigtig effektiv gødning, som du kan bruge på dine planter - de er fyldt med næringsstoffer, som hjælper dine planter med at vokse. Du skal bare strø dem rundt om bunden af planten og vande som sædvanligt.

Du kan også tilsætte kaffegrums til kompost for at skabe en næringsrig blanding til dine planter. Kaffegrums er med til at øge mængden af kvælstof i komposten, hvilket er vigtigt for planternes vækst.

Sørg blot for, at du ikke bruger for meget - for meget kaffegrums kan gøre jorden for sur for planterne. En god tommelfingerregel er at blande en del kaffegrums med ti dele andet kompostmateriale.

Og hvis du har kæledyr, skal du huske på, at kaffegrums kan være skadeligt for dem, hvis de indtager det, så det er bedst at holde det uden for rækkevidde.

2. Rens dine hænder med kaffegrums

Kaffegrums er effektivt, hvis du har oliepletter på hænderne som du bare ikke kan slippe af med.

Du skal bare gnide kaffegrums ind i dine hænder og vaske dem af med vand og sæbe. Olien vil komme af med det samme!

Du kan også bruge kaffegrums til at eksfoliere din hud - du skal bare lave en pasta med lidt vand og gnide den ind i huden i cirkulære bevægelser. Skyl det af med varmt vand, og nyd en blødere og glattere hud.

Og hvis du har lugtende hænder efter at have lavet mad, kan du prøve at gnide dem med kaffegrums, inden du vasker dem - kaffegrumsen vil hjælpe med at neutralisere lugtene.

3. Kaffegrums som lugtfjerner

Kender du også, at lugtgenerne fra at åbne køleskabet til lugten af en Gamle Ole? Kaffegrums kan hjælpe dig med det!

Du skal bare stille en skål med kaffegrums i køleskabet (eller hvor lugten kommer fra) og lade den stå der i et par dage. Kaffegrumsen vil absorbere de dårlige lugte og efterlade dit hjem med en frisk og ren duft.

Du kan også bruge kaffegrums til at slippe af med lugte i din bil - du skal bare lægge en lille skål med kaffegrums i bilen, og så vil det gøre sit arbejde!

Kaffegrums kan også bruges til at friske lugtende sko op - du skal bare lægge dem i skoene natten over, så hjælper de med at absorbere eventuelle lugte.

4. Brug kaffegrums som bodyscrub

Det tager ikke lang tid at lave sin egen kaffe-bodyscrub - bland kaffegrums med lidt olivenolie eller kokosolie, og så er du klar til at gå!

Kaffegrøden hjælper med at eksfoliere din hud og efterlader den blød og glat. Sørg bare for, at du ikke bruger for meget tryk, når du skrubber, da kaffegrumsen kan være ret slibende.

Skyl af med varmt vand, og nyd din nye bløde hud!

Hvis du har lyst til at prøve en nem og bæredygtig kaffe-bodyscrub, kan du bruge vores opskrift nedenfor.

Opskriftsingredienser:

  • 1 dl. Kaffegrums (tørret ved 100 grader i ovnen)
  • 0,5 dl. kokosolie
  • Bland alle ingredienserne samme og sørg for at røre godt rundt.

Hvis du vil tage din bodyscrub til det næste niveau, kan du tilføje et par dråber æteriske olier for at få en afslappende duft. Lavendelolie er altid et godt valg.

Denne hjemmelavede bodyscrub er også en god gaveidé - put den bare i en smuk krukke og bind den med et bånd. Alle vil elske den!

5. Sig farvel til dræbersnegle og myrer

Du kan også bruge kaffegrums til at slippe af med snegle - du skal bare komme en lille mængde på en tallerken og placere den der, hvor du har set dem. Sneglene vil blive tiltrukket af kaffegrumsen, og de vil kravle ned på tallerkenen og dø.

Sørg blot for at bortskaffe de døde snegle korrekt, da de kan tiltrække andre skadedyr til din have.

Kaffegrums kan også bruges til at holde katte væk fra dine planter - du skal bare drysse det rundt om bunden af planten, så holder kattene sig væk.

Husk, at dette ikke virker for alle katte, da nogle af dem er tiltrukket af kaffe!

Har du et problem med myrer i dit hjem? Så prøv dette: Kom noget kaffegrums på en vatrondel, og læg den der, hvor myrerne kommer ind.

Kaffegrumsen vil blokere deres duftspor, og de vil ikke kunne finde vej ind i dit hjem.

Du kan også lave en pasta af lige dele kaffegrums og sukker og placere den der, hvor myrerne kommer ind. Sukkeret vil tiltrække dem, men kaffegrumsen vil dræbe dem.

6. Slip af med hvepse

Døjer du med hvepse derhjemme? Så prøv dette: Kom noget kaffegrums i en skål og tilsæt lidt sukker.

Sukkeret vil tiltrække hvepsene, og de vil kravle ned i skålen og drukne.

Du kan også putte kaffegrums i en plastikpose og hænge den op i nærheden af, hvor hvepsene befinder sig - de vil blive tiltrukket af kaffeduften og flyve ind i posen, hvor de vil sidde fast.

Sørg for at tjekke posen regelmæssigt og bortskaffe de døde hvepse korrekt.

Kaffegrums kan også bruges til at holde bierne væk fra din picnic - du skal bare drysse det rundt omkring der, hvor du sidder, så holder bierne sig væk.

7. Rense dine potter og pander med kaffegrums

Har du nogle pander, du bare ikke kan få rene af fedt? Så prøv dette: Lav en pasta af kaffegrums og vand, og skrub panden med den.

Kaffegrumsen vil hjælpe med at nedbryde fedtet og gøre det lettere at rengøre.

Du kan også bruge kaffegrums til at rengøre din ovn - du skal blot lægge kaffegrums på en fugtig klud og tørre ovnens inderside af. Kaffegrumsen vil hjælpe med at fjerne ophobet fedt og snavs.

Hvis du har en vask i rustfrit stål, kan du bruge kaffegrums til at rengøre den - du skal bare gnide kaffegrums ind i vasken med en fugtig klud. Kaffegrumsen vil hjælpe med at fjerne eventuelle vandpletter eller pletter.

Sidst men ikke mindst kan du bruge kaffegrums til at rengøre din grill - du skal bare putte kaffegrums på en børste og skrubbe løs!

8. Gør din steak lækker og mør

Hvis du ikke allerede er blevet overbevist om, at kaffegrums er fantastisk, så bare vent!

Kaffegrums kan nemlig også give din grillmad ekstra smag- du skal bare drysse dem på din bøf, inden du tilbereder den.

Kaffegrumsen hjælper med at gøre kødet mørt og giver det en lækker røget smag.

Sørg bare for, at du ikke bruger for meget, da kaffesmagen kan være ret stærk.

Du kan også tilsætte kaffegrums til din marinade - bland det blot med lidt olivenolie, eddike, salt og peber.

Din bøf vil være fuld af smag og så mør, at du aldrig vil spise den på anden måde!

Kaffegrums kan også bruges til at lave en lækker rub til dine svinekoteletter - bland det bare med paprika, spidskommen, salt og peber.

Gnid blandingen på dine svinekoteletter, og grill eller bag dem, indtil de er gennemstegte

9. Få en loppefri hund

Har du en hund med lopper? Tilsæt lidt kaffegrums i hundens shampoo - det hjælper med at dræbe lopperne og gør din hunds pels skinnende og blød.

Du kan også bruge kaffegrums til at lave et loppepulver - bland bare lige dele kaffegrums og bagepulver, og drys det på dine tæpper, møbler og sengetøj.

Lad det stå i et par timer, og støvsug det derefter op. Pulveret vil hjælpe med at dræbe lopperne og deres æg.

Sørg for at holde dit kæledyr væk fra de behandlede områder, indtil pulveret er blevet støvsuget op.

Kaffegrums kan også bruges til at afskrække flåter - gnid kaffegrums ind i hundens pels, inden du går en tur i områder med mange flåter.

Kaffegruset vil hjælpe med at afvise flåter og holde dem væk fra din hund.

Gør-det-selv med

Copenhagen Brew Classics