Kaffe: Det uventede krydderi og den uventede smag til din mad

Du tænker måske ikke på kaffe som et krydderi, men det kan bruges på mange forskellige måder til at forbedre smagen af mad. Kaffe er en fantastisk måde at give salte retter et smagsboost på og kan bruges i alt fra pastasaucer til kødsaucer. Kaffe er også en god måde at give desserter og bagværk en dyb smag på. Så næste gang du laver mad, må du ikke glemme kaffen! Det er måske lige den uventede ingrediens, du har brug for.

Kaffe som krydderi

Kaffe er en lækker og alsidig ingrediens, der kan bruges i søde eller salte retter. Når kaffe bruges som krydderi, giver det maden en dyb, fyldig smag. Kaffe kan bruges til at tilføje dybde til chokoladedesserter, eller det kan bruges til at skabe krydrede rubs til kød. Kaffe er også en god måde at give smag til supper og gryderetter. Der kan tilsættes kaffe i gryden, eller der kan drysses kaffe på toppen af færdige retter. Uanset hvordan du vælger at bruge det, er kaffe en unik og smagfuld ingrediens, som vil give din madlavning en ekstra dimension.

Kaffe Carbonara

En carbonara-opskrift med dyb smag af kaffe og parmesan og en frisk forårstilsætning af asparges.

Ingredienser:

 • 1/2 kop mælk
 • 1/4 kop italiensk ristet malet kaffe
 • 5 skiver bacon skåret i tynde strimler
 • 1/2 pund spaghetti
 • 1 bundt asparges skåret i halvdelen af ​​de lange træagtige stilke fjernet
 • 1 æg
 • 2 æggeblommer
 • 1/2 kop revet parmesanost

Instruktioner:

 1. Varm mælken op til næsten kogning i en gryde på komfuret eller i mikroovnen. Hæld i en skål og rør kaffen i. Lad det trække i 10 minutter, og si gennem et osteklæde eller et kaffefilter. Du kan også gøre dette i en fransk presse.
 2. Bring vand i kog til pastaen. Drop pastaen i vandet.
 3. Kom baconen i en stegepande og steg, indtil den begynder at blive sprød. Tilsæt asparges og kog 3 minutter.
 4. Kom pastaen i gryden, når den lige er al dente. Kog 2 minutter.
 5. Pisk i mellemtiden æg, æggeblommer, parmemoske og kaffemælk i en stor skål.
 6. Hæld grydens indhold i skålen med æggeblandingen. Rør godt rundt, mens varmen fra pastaen gør æg og ost til en lækker sauce til pastaen.
 7. Server med ekstra ost og rød peberflager.

Fordelene ved at bruge kaffe som krydderi

Så hvad er fordelene ved at bruge kaffe som krydderi? For det første er kaffe en fantastisk måde at tilføje rig, fed smag til mad uden at skulle bruge en masse andre ingredienser. Kaffe er også relativt billigt, så det er en god måde at smage mad til på et budget. Desuden er kaffe let at finde og kræver ikke nogen særlig tilberedning, hvilket gør det til en praktisk smagsgiver.

 Uanset om du ønsker at tilføje lidt ekstra smag til din madlavning eller blot ønsker at eksperimentere med noget nyt, så prøv kaffe som krydderi! Du vil måske blive overrasket over, hvor meget du nyder resultatet.

Gør-det-selv med

Copenhagen Brew Classics